Gömlekler görünüşünüze sihirli bir dokunuş katarak stilinizi düzenlemenize yardımcı olur. Bir gömlek klasik, modaya uygun, havalı, sportif, zarif ve ya şık olabilir. Gömlek, giyen kişinin bireysel zevklerini ve özgürlüğünü sembolize eder. Okul, iş hayatı, düğünler ve gece davetleri ilk akla gelen kullanım alanları olsa da gündelik hayatta her zaman ve herhangi bir amaç için giyilebilirler.
Erkek gömlek seçimi söz konusu olduğunda şaşırtıcı derecede stil alternatifleri bulunmaktadır. Bu her ne kadar erkeklerin kendine özgü stilini yansıtma ve ihtiyacını uyumlu bir seçim yapma olanağı sunsa da tüm ayrıntıları gözden geçirmek biraz kafa karıştırıcı olabilir.
İnsanlar genellikle mükemmel uyumdan sanki başlı başına bir ölçütmüş gibi bahseder, ama aslında pek çok öznel öğe barındırmaktadır. Başlangıç için ilk adım neyle uyum olduğunuzu ve nasıl görünmek istediğinizi belirlemektir.
Erkek Gömlek Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Gardırobunuza yeni bir gömlek eklemek istiyorsunuz fakat nereden başlamanız gerektiğine dair bir fikriniz yoksa bu rehberde yer alan ipuçları ile ‘’işte benim ‘’gömleğim dediğiniz parçaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Doğru kesim, hassas ölçümler, ideal yaka, renk ve kombin uyumu ve fazlası olmak üzere erkek gömlek modellerinin tüm yönlerini irdeliyoruz.
Erkek Gömlek Seçiminde Ölçü
Doğru bedende gömlek seçimi içinde kendini konforlu hissetmeniz ve bedeninizin yapısına uygun olarak duruş sağlaması açısından önemlidir. Doğru tekniklerle doğru ölçüm yapmak için bir uzman yardımı alabilirsiniz. Aksi takdirde yanlış bedende alacağınız bir gömlek kullanım özelliği ve görüntü açısından istediğinizi karşılayamayacak ve işlevsel olmayacaktır.
- Boyun: Mezurayı boynunuza, omzunuzla birleştiği yere kadar ölçün. Rahat bir yaka istiyorsanız denk gelen ölçüyü not alın. Çok sıkıya gelemiyor ve gevşek bir yaka oturuşunu tercih ediyorsanız parmağınızı bandın altına koyun ve ardından ideal ölçüyü kaydedin.
- Göğüs: Koltuk altlarınızın hemen altından başlayın. Şeridi çok sıkmadan göğsünüzün ve kürek kemiklerinizin en geniş kısmını ölçüm içine aldığınızdan emin olun.
- Bel: Mezurayı göbek deliğinizin hizasını ölçüt sayarak belinizin etrafına sarın. Yaka ölçümünde olduğu gibi, daha gevşek bir uyum istiyorsanız bandın altından bir parmak fazla ölçü alabilirsiniz.
- Kollar: Omuzun en yüksek noktasından bilek kemiğinize kadar ölçün ve biraz kıpırdamak için kolu hafifçe bükerek net ölçüyü belirleyin.
Erkek Gömlek Seçiminde Kesim
Üstünüze oturan en uygun bedeni belirledikten sonra hem hareket özgürlüğü hem estetik bir görünüş için en uyumlu kesimi belirlemek önemlidir.
- Dar Kesim: İnce bir vücut tipine sahipseniz şık ve zarif bir görünüm için dar kesim gömlek düşünebilirsiniz. Bel kısmı fazla çıkıntı olmadan daha sıkı bir duruş sağlar. Geniş gömlekler içinde yüzüyormuş gibi hisseden erkekler için en uygun ve havalı çözümdür.
- Normal Kesim: Geleneksel vücuda biraz gevşek oturan rahat bir kesim türüdür. Dar giysilerden hoşlanmayan ve daha kilolu yapıda erkekler kendilerini daha konforlu hissedeceklerdir.
Erkek Gömlek Seçiminde Gömleğin Tipi
Klasik, kısa kol, keten spor erkek gömlek gibi bir çok farklı gömlek tipi bulunmaktadır. Öncelikle gömleğinizi hangi ortamda ve nasıl kombin yapacağınızı belirleyin.
Kullanım Amacına Göre Erkek Gömlek Seçimi Nasıl Olmalıdır?
- PROFOSYONEL: Profesyonel bir amaçla gömlek kullanıyorsanız düz kesim ve ütülenmesi kolay gömlekler tercih etmenizi öneririz. Sade kumaş ve sade renkler her zaman kolay kombin yapılabilen, zamansız ve elit bir görünüm sunarlar. Biraz daha hava katmak için kol düğmesi ve kravatlarla uyumlu tercihler yapabilirsiniz.
- CASUAL: Modern ve sıra dışı bir çizgi ile kendinizi sosyal hayatta bir adım daha öne çıkarmak isterseniz orijinal motifler, canlı ve daha gösterişli renklere sahip gömlekler sayesinde daha cesur bir tavır sergileyebilirsiniz.
Renklerle İlgili Bazı Temel Kurallar
- Karar vermekte zorlananlar için iyi bir beyaz veya açık mavi gömlek her zaman kusursuz görünüm ve kolay bir kombin için idealdir. Hem profesyonel hem sosyal hayatta kullanılan çok yönlü nötr renklerdir. İşin içine biraz daha renk ve eğlenceli görünüm katmak için , canlı renkler çiçekli desenler , kareli ve ekoseli baskılar tek düze renklerin ötesinde farklılık arayışı olanlar için harikalardır.
- Renkli gömlekler koyu blazer ceket veya takım elbiselerle iyi gider, fakat koyu bir gömlek açık bir takım ile sırıtabilir.
- Koyu bir takım elbise giyiyorsanız, ton sür ton kullanabilirsiniz. Siyah bir takım elbise ile siyah bir gömlek siyah bir kravat sofistike bir tarz sağlar.
- Açık renkli bir ceket veya takım elbise giyiyorsanız, açık renkli bir gömlek tercih edin. Açık bej takım elbise, uçuk pembe gömlekle zarif bir uyum sağlar.
- Çizgili veya ekose bir takım elbisenin içine hareketli bir gömlek çok karmaşık görünür. Her zaman düz renk bir gömlek seçin.
Stil konuşmadan kendini ifade etme sanatıdır. Bisse’nin zengin renk, kumaş ve desenli gömlek tasarımlarını çevrimiçi olarak keşfedebilir ve ışığınızı parlatabilirsiniz.